Máme propan!

Čt 10.2. Baltimore - Greenbelt Campground

Po snídani jsme zamávali Markovi a jeho roztomilému domečku.

Pokus č. 7 o nabrání propanu vyšel. Kvalifikovaná obsluha (Američan jak z nějakého filmu) měla zařízení ve výborném stavu a při čerpání neprotekla bokem ani molekula propanu. Den tak začal skvěle.

Následovalo několik hodin nakupování. Nejdřív REI (obří, ale sympatický obchod s outdoorovým zbožím), pak Dick’s Sporting Goods (hlavně oblečení pro sport, ale i něco málo pro outdoor), pak znovu REI a nakonec Best Buy (elektro). Tohle nakupování mne ubíjí, ale uznávám, že je nutné.

REI - tohle byl zatím nejsympatičtější velký obchod, který jsme navštívili. Přehledně uspořádaný, kvalitní zboží a hlaně sortiment, který byl blízký našemu srdci, Jeden z prodavačů byl dost nadšený z našeho obytného auta.

Obchod se sportovním oblečením a i nějakým outdoorovým vybavením. Překvapilo mne, že tam neměli skoro nic na lyže.

Best Buy - obchod s elektronikou. Janek si tam koupil dárek k Vánocům.

Kromě jiného jsme si koupili tuhle krásnou láhev na vodu. Asi nám přinesla štěstí protože se mi podařilo najít krásný kemp v lese.

Když máme konečně nákupy za sebou, vyrážíme na jih směrem k hlavní městu USA - Washingtonu. Cestou googlím, kde strávíme další noc. Díky štěstí začátečníka se mi podaří velmi rychle najít úžasné místo na kempování těsně před Washingtonem - Greenbelt Park Campground. Odkaz na něj najdu na nějaké blogu v článku z roku 2012.

Být v lese je neskutečně příjemné, co na tom, že stromy jsou bez listí a z dálky je slyšet hučení čtyřproudé dálnice.

Pro zaplacení za kemp je nutné si stáhnou aplikaci. Stahuji ji tedy, ale s rezervací čekám až dorazíme do kempu a vybereme si konkrétní místo. Je to místo č. 44 (rovné a blízko toalet a horké sprchy) a strávíme tam nakonec celkem tři noci.

Po příjezdu do kempu sundá Janek dětem kola z nosiče, aby si mohli zajezdit na asfaltkách bez provozu. Já zadělám těsto na pita chleba, protože pro všechno to nakupování oblečení jsme zapomněli koupit pečivo. My dospělí máme skvělý pocit, že naše cesta kolem světa začíná vypadat podle našich představ.

Eva, DeníkEva Koci1 Comment