Od oceánu k jezeru

St 9.11 pláž Rada Porma, Nueva Toltén, 3 m.n.m. (Chile) - jezero Llanquihue, Puerto Octay, 93 m.n.m. (Chile)

Celé dopoledne se učíme, cvičíme a meditujeme. Holky mají on-line školu.

My s Jankem pošleme na magistrát Prahy 6 Źádost o vydání voličského průkazu. Je to myslím poprvé, co oba použijeme elektronické podpisy, které jsme si před odjezdem na tuhle cestu zařídili. Vyplněné žádosti odešleme přes své datové schránky. To by mělo z naší stačit, abychom mohli v lednu v 2. kole prezidentských voleb volit. Zatím přesně nevíme, ve které zemi budeme v době prvního kola a už vůbec nevím, jestli je v dané zemi české velvyslanectví. Předpokládáme, že v prvním kole se o prezidentovi nerozhodne, a bude se konat druhé kolo. V tu dobu bychom měli být na východním pobřeží Austrálie a když napneme všechny síly, zvládneme dojet do Sydney k volbám. Voličské průkazy by tam na nás měly čekat připravené.

Taky krmíme milé pejsky, kteří kolem nás pobíhají. Dáváme jim jednak nějaké zbytky jídla, jednak psí pamlsky, které jsme koupili speciálně pro tyto účely. Po obědě vše sbalíme, pak se na chvíli jdeme projít a nakonec odjíždíme. Já bych tam klidně zůstala ještě celé odpoledne a jednu noc, ale děti nechtějí, protože tam není wifi.

Po procházce pokračujeme dál na jih. Krajina je zelenější a zelenější.

Na noc zastavíme u jezera kus nad městem Puerto Montt, kterým začíná dobrodružná část cestování po Chile tzv. Carretera Austral.

Týna: Tak jsem dočetla Babičku. Kuba: Ty jsi dočetla Babičku Šukačku?