Ningaloo Reef

So 1.4. RAC Exmouth Cape Holidy Park, Exmouth (Western Australia, Austrálie) – 80 km – Osprey Bay Campground, Cape Range National Park, 5 m.n.m. (Western Australia, Austrálie)

Odjezdy z karavan parků už máme zvládnuté na jedničku. Joli nám dnes hodně pomáhá a všechno nám díky tomu jde velmi rychle od ruky a zbyde nám dost času na cvičení i na sprchování. Kuba se chlubí tím, že pomáhá hlavně tím, že nezavazí, ale ve skutečnosti i on přiloží ruku k dílu a nosí kanystry s pitnou vodou. Týna pomáhá tak nějak automaticky, té není potřeba dávat přesné instrukce.

Na benzínce dobereme benzín a plyn na vaření. Koupíme toastový chléb, barbecue omáčku a citronovou zmrzlinu Kubovi. Toť vše. Poté krátce přejedeme na druhou stranu polostrova. V malém informačním centru si prohlédneme trochu zaprášenou expozici – vycpaná zvířata a háčkovano-pletený korálový útes. Potkáme tam po dlouhé době dva Čechy.

Míjíme americký vysílač

Když přijedeme do kempu, jsme mile překvapeni. Povrch kempovacího místa tvoří hutně udusaný světle oranžový štěrk, pláž je jen kousíček. Je vedro, ale je trochu zataženo a tak to není tak zlé. Postavíme přístřešek.

Jedno z mnoha termitišť po cestě v této oblasti od obratníku na sever

Termitiště zblízka.

Po obědě si chvíli vydechneme a pak se už konečně vydáme do vody. Jak jsme celí nedočkaví, jsme trochu neorganizovaní. Dopadne to tak, že si Joli utrhne pásek, který jí jistí nové potápěčské brýle kolem hlavy. Naštěstí jsou brýle použitelné i tak, jinak by to byla fakt škoda.

Životní přístup Australanů je opravdu sympatický

Náš setup v Osprey Bay Campground

Korály nejsou tady u kempu nic moc, ale je tu spousta krásně barevných ryb a hlavně velké mořské želvy. Tolik želv jako tady jsme ještě nikdy neviděli. Plavou si tu s námi, okusují trávu u dna a čas od času se nadechnou nad hladinou. Kuba zahlédne rejnoka a je z toho celý nadšený.

Hlavní informační centrum v kempu - standartně na záchodech. Kromě standartní buzerace tu jsou tabulky přílivů a odlivů, které jsou na některých plážích důležité pro šnorchlování vzhledem k hloubce vody nad korálovým reefem.

Dva týdny před návratem domů se se Jankovy na jeho jediných kraťasech udělaly díry. Tak je zašívám.

Odpolední vedro je úmorné. I když máme přístřešek, stínu je málo. Hrajeme Uno, které jsme nedávno koupili v supermarketu, a moc nás to baví. K večeru ještě jednou šnorchlujeme a zase je to trochu jiné. Opět ve vodě potkáme několik velikých želv.

K večeři máme masové kuličky se skleněnou omáčkou a rýží. Děti si pochvalují tu novinku na jídelníčku.