Horkými a vlhkými tropy

Čt 16.6 Centro Ecoturistico San Mateo Yetla, 120 m.n.m. (Oaxaca, Mexiko) – La Jungla, Catemaco, 330 m.n.m. (Veracruz, Mexiko)

V noci prší a prší. Ráno je vlhko a teplo, ale není to zatím tak zlé. V noci jsme se díky ochlazení docela dobře vyspali, jen ráno nás budili zvuky vesnice (kohouti) a přírody kolem. Vše rychle balíme a odjíždíme. Čeká nás další dlouhá cesta.

¨Z kempu.

Odjíždíme z kempu.

Ta tropická zeleň je tak intenzivní.

Včera jsme sjeli z hor a několik dnešních kilometrů ještě jedeme mezi kopci, ze kterých stoupá mlha. Vypadá to tady tak jinak než u Oaxacy a přitom to není vzdušnou čarou tak daleko. Kolem silnice rostou banánovníky jako plevel, na stáncích prodávají ananasy, všude se pasou krávy. Je teplo a vlhko. Mexičané i přesto nosí dlouhé džíny a trička, ale je jich tak oblečeno méně než jinde. Spousta žen má sukně nebo šaty.

Na oběd zastavujeme v městě Tuxtepec. Lidé tu vůbec nejsou zvyklí na turisty. Jsou opravdu překvapeni, když nás vysoké bělochy vidí. Slečny z taquerie se zamilují do Kubíka a Týniných modrých očí.

Taco al paator.

Po obědě už jen jedeme, jedeme a jedeme. Silnice je místy v pohodě, místy tak strašná, že to snad ani není možné.

Posloucháme další dvě Casablanky, chvíli si hrajeme. Nabíráme vodu a při couvání shodíme motorku, která parkuje za námi. Naštěstí na ní není ani škrábnutí,

Na motorce s dítětem v náručí.

Zase dlouhý přejezd, zase posloucháme Casablancu.

Když si občas stěžuji na kvalitu mexických silnic, tak myslím třeba toto.

Je vlhko a vedro (max. 31,5°C).

Kolem páté přijíždíme do kempu La Jungla u jezera Catemaco. Kemp v aplikaci iOverlander všichni moc doporučovali. Jsou tu slyšet opice, vidět papouškové ara a v jezeře jsou krokodýli, kteří (prý) nekoušou. Koupat se dá v bazénu a je tu parádní skluzavka.

Jezero Catemaco.

Spolu s námi je tady německá rodina se dvěma kluky (7 a 9 let), která cestuje už tři roky. Mexiku jsou už podruhé. Mají ještě hustější auto než my. Přestavěný vojenský náklaďák značky Steyer.

Cesta vedoucí k jezeru Catameco.

Sundáme dětem kola, aby na nich mohly jezdit spolu s německými kluky. Děti si jezdí pořád dokola po skluzavce, která je opravdu dlouhá a rychlá, v EU by ji určitě neschválili. Jenže tady jsme v Mexiku :-) Během dvou dní na skluzavce si děti prodřou vytrvalým ježděním každý jedny plavky.

La Jungla.

Večer přiletí komáři, venku se být nedá, musíme zalézt do auta a strávit celý večer tam.

V noci prší.