Národní park Kalbarri

Pá 24.3. odpočívadlo u silnice mezi Kalbarri a Geraldtonem, 120 m.n.m. (Western Australia, Austrálie) – karavan park (Western Australia, Austrálie)

Probudíme do lehkého deště. Krajina kolem se pomalu probouzí, v pozadí za pastvinami je vidět bílé dony a moře. Noc jsme strávili na odpočívadle přímo u silnice. Holkám včera večer skončily on-line hodiny tak pozdě, že krátce poté, co jsme se vydali na cestu do vybraného kempu zapadlo slunce a brzy se udělala tma. Děti měly hlad a byly unavené, proto jsem zastavila (ano, řídila jsem zase jednou já) na odpočívadle a když jsme se ujistili, že tam není žádná cedule se zákazem kempování, rozhodli jsme tam přespat. Bylo to dobré rozhodnutí. Ušetřili jsme trochu peněž za poplatek v kempu, ale i za benzín a hlavně asi hodinu času, protože z kempu bychom se zase vraceli zpět kolem odpočívadla.

Přejedeme do národního parku Kalbarri, do části ve vnitrozemí. Je tu několik treků v krásné krajině typické pro australské vnitrozemí. Taky je tu neskutečná spousta obyčejných domácích much, což je pro vnitrozemí také typické. Potkáváme spoustu lidé se síťkami přes obličej, protože mouchy jsou velmi dotěrné a sedají si člověka na obličej a lezou do očí.

Nejdelší trasa Loop je kvůli velkému vedru zavřená pod pokutou až 1000 dolarů. Je možné si vybrat z kratších procházek. My si vybereme dvě asi kilometr a půl dlouhé.  První z nich vede k přírodnímu oknu (Natural Window), tu s kňučením zvládnou i děti. Na druhou už vyrazíme sami s Jankem, děti raději zůstanou ve stínu u auta. Je fajn být chvíli samy, výhled z místa Z Bend lookout stojí za tu trochu chůze v horku.

Cesta k Natural Window.

Natural Window (Přírodní okno).

Potom už toho máme všichni dost. Je opravdu vedro a děti to špatně snášejí. Nemá cenu to lámat přes koleno. Vrátíme se do Kalbarri, kde zastavíme v jednom ze čtyř karavan parků. Vybrala jsem ten, o němž se v recenzích psalo, že je tam super bazén pro děti a wifi sahá až do obytných aut, protože to je přesně to, co potřebujeme.

Zkamenělé stopy pravěkých živočichů. Fakt jsem ráda, že už se tu takové potvory neprohánějí. I tak je v Austrálii havěti až až.

Z Bend lookout

Oběd si dáme už v kempu. Odpoledne se holky učí, Kuba se koupe (a taky trochu učí, den ode dne klade menší a menší odpor).

Škola v plavkách.

Večer zase vyndám z dolních skříní všechny potraviny, myš je tu stále s námi. Čtyřem nalíčeným pastičkám navzdory. Už ji začínám brát jako domácího mazlíčka a je mi jí líto. K pastičkám jí nachystám několik kousků rozinek.