Campo Archelon

So 7.5. restaurace Terramar, na křižovatce silnic (Baja California, Mexiko) Campo Archelon, Bahía de Los Angeles (Baja California, Mexiko)

Ranní klasika. Týna běhá v prostoru za restaurací tak, abychom ji měli na dohled.

K silnici má přístup zakázán. Do kempu Campo Archelon, který je v Andělské zátoce (Bahía de Los Angeles) je to naštěstí jen asi hodinku cesty.

Restaurante Terramar, za kterým jsme strávili noc.

Cesta vede krásnou pouští. Když dojedeme do městečka v zátoce, opět dobíráme vodu. Plná nádrž s pitnou vodou je základ. Je vidět, že je to turistické místo a že jsou připravení na americké turisty s obytnými auty – ve vodárně mají pro tyto účely připravenou hadici. Nemusíme tedy uplatňovat mravenečkovou metodu. Rovnou dokupujeme i nějaké banány a mléko, protože čoko-lupínky s horkým mlékem jakou zase základ dobrého rána pro naši Joli.

Parkujeme před vodárnou.

Nabírání vody přímo z hadice.

Nabírání vody do kanystrů.

Do vybraného kempu přijíždíme ještě před obědem. V kavárně Siete Filos platíme za dvě noci (jedna noc asi na 500 pesos pro naši rodinku). Je to krásně, svítí slunko, pofukuje větřík, ale není příliš vedro, jen trochu.

Kemp působí velmi luxusně, alespoň na mexické poměry. Je tu kavárna s wi-fi. Chatky, přístřešky, sprchy i toalety. Parkujeme na plácku hned u pláže.

Studna na užitkovou vodu.

Popelnice na tříděný odpad. vytříděný papír jednou denně zapálí (viz. foto v Kubových dojmech z Mexika).

Moře je klidné, teplé, ale bohužel je do něj obtížnější přístup. Pláž je sice písečná, ale teď za odlivu se do vody vstupuje přes kameny. Vstup je až příliš mírný a pozvolný, asi jako u Balatonu. Na hloubku se nám vlastně vůbec nepodaří dostat, navíc tam se tam vznášejí různé mořské chaluhy. Přiznávám, že je to pro mne docela zklamání. Těšila jsem se, že budu pozorovat děti, jak se koupou a sama si taky zaplavu.

Odpolední škola.

Celý den se poflakujeme. Užíváme si wifi, stínu, slunce, děti jezdí na kole, ale taky se asi dvě hodinky učíme ve stínu před restaurací.

Večer přijde příliv, voda sahá až k písku a dá se i trochu plavat, když se člověk osmělí.

Děti si po večeři pustí film a my jdeme ke kavárně. Janek se snaží zálohovat notebook. Já dopisuju příspěvky na blog. K tomu pijeme bílé víno. Hrozně fouká, vítr přináší jemný prach, který vše zanáší.