Botanická zahrada v Kartageně

Ne 4.9. Hotel Juanmar, 0 m.n.m. (Kolumbie) – benzínka, El Plato, pár m.n.m. (Kolumbie)

Na naše začátky cestování v Kolumbii nemůžeme být moc hrdí. Jako bychom se nemohli rozhodnout, kam vyrazit. V plánu bylo jet přímo na Medellín, což znamená vrátit se znovu do Kartageny. Naplánovala jsem, že se cestou zastavíme na krátkou procházku v botanické zahradě u Kartageny.

Rozloučení s Karibikem.

Oběd v gril baru na benzínce.

Ráno se ještě naposledy vykoupeme teploučkém v Karibském moři, se kterým jsme se setkávali posledních několik měsíců. Pak se s ním rozloučíme, na naší cestě se s ním už (doufám) nesetkáme. Pak složitě přejedeme k botanické zahradě, která má krásně unavené chodníčky. Celou si ji projdeme, Týna natočí pár videí a pak zpocení nasedneme do auta.

Chtěli bychom pokračovat na Medellín, ale když Janek odpoledne napíše americké rodině, dozvíme se, že míří jiným směrem. Děti i my už opravdu potřebujeme společnost, proto měníme naše plány a rozhodujeme se, že pojedeme za nimi ať už je to kamkoliv.

Šlápneme na plyn a jedeme až do tmy, pak zastavíme na první benzínce, kde se dá přespat. Je horko a vlhko, necítíme se úplně bezpečně, ale pokračovat dál není bezpečnější.