Přejezd do Limy

Ne 2.10. benzínka Repsol, u Panamerikány mezi městy Tortugas a Casma, 22 m.n.m. (Peru) – Parque Ramon Castilla, Lima, 106 m.n.m. (Peru)

Děti i já už jsme z těch nocí na benzínkách lehce i těžce zoufalé, ale snad už to brzy skončí - v servisu v Limě nám opraví přední tlumiče a zadní závěsy a cestou ke Cuzku si někde odpočineme v kempu alespoň dvě noci po sobě.

Šeď a deprese.

Na mýtnicích se stále dohaduje, že jsme osobák a neplatíme tedy dvojnásobek, zatím to vychází :-)

Deprese a šeď.

Copak nás tam za horizontem čeká? ";-)

Dnes jsme ujeli neuvěřitelných 350 km. Tři hodiny v kuse dopoledne, čtyři odpoledne. To byla spousta času na učení. Podařilo se mi na dvakrát zkouknout záznam on-line „kurzu lepšího chování“. Je to super pocit.

Panamericana

Na oběd jsme zastavili v městečku Barrance u oceánu. Kluci si dali jídlo v restauraci, my holky pojedly něco ze zásob. Pak jsme se prošli na vyhlídku k obří soše Ježíše Krista a potom už byla volná zábava, kdy jsem já usnula a moc nevím, co dělali ostatní. Kuba asi kopal díru :-) Před odjezdem jsme nechaly děti v autě a sami dva se prošli po pláži. Celkově jsme u pláže strávili čtyři hodiny, čímž se nám podařilo nabrat spoustu sil a užít si velkou část dne plnohodnotně. Kéž by se nám to dařilo častěji takhle dělat.

Barranca

Ceviche, to neomrzí.

Taková pláž by mohla lákat ke koupání, ale v Peru je překvapivě chladno na to, že leží stejně jako Kolumbie v tropickém pásu. Chladno je nejen v horách, ale i u oceánu, v nulové nadmořské výšce. Lidé tu chodí oblékaní v džínách a mikinách, k večeru přihodí je lehkou prošívanou bundičku. Takové chladno tu je. I my jsme ze střechy sundali péřové vestičky, softshelky, čepice a rukavice. Brzy dojde na jejich použití.

Po kotníky dobré, dál ani náhodou.

Kolem deváté dorazíme do Limy. Janek vybral v iOverlanderovi místo ke spaní – parkování u parku ve slušné čtvrti. Zaparkujeme tedy na hranici parku, z druhé strany ulice jsou obytné doby s recepčími. Celé okolí působí na Peru velmi čistě a luxusně. V parku i teď za tmy běhají samotné ženy (myslím tím, že běhají jakože sportují, nikoliv, že utíkají před násilníky) a místní tam venčí psy ušlechtilých ras, žádné pouliční směsky jaké vídáme kdekoliv jinde. Děti jsou tak unavené, že se jen chvíli pomazlí a pak usnou každý ve své postýlce.

Banány tu cpou i do hambáčů. WTF.