Zkoušky a nákupy

So 7.1. Kotori House, Minimi-ku Nishikujo Ukaikojicho 6-18, 601-8405, Kjóto, 30 m.n.m. (Japonsko)

Odpočinkový den pro nás rodiče, náročný den pro holky, které dělají jeden pololetní on-line test za druhým, odkud je nemají všechny hotové.

Holky dělají on-line testy.

Součástí on-line studia jsou pro všechny žáky od 4. ročníku výš pololetní on-line testy. Domlouvala jsem se s holkama, že by si měly udělat plán a každý den vypracovat dva testy, protože tak si budou mít čas si v době mezi testy učivo zopakovat. Holkám se ale vypracování testů tak zalíbilo, že zvládly je během jednoho dne s veskrze výbornými výsledky.

Kuba myje nádobí.

Jsem na holky moc hrdá, že tu školu na dálku tak zvládají. Téměř bez podpory on-line hodin a s minimální pomocí od nás rodičů. Je to pro ně těžké a stresující, ale je to velká lekce do života. Myslím, že se za ten jeden rok domácí školy naučí spoustu, co se týče organizace času, plánování, zodpovědnosti, vyhledávání informací, práci s novými programy a aplikacemi a hrozně moc dalšího.

Další ulice u nádrží.

Na kolech se tu jezdí opravdu hodně.

Na druhou stranu všem našim dětem chybí spolužáci, kamarády a učitelé a těší se do „normální“ kamenné školy. Domácí vzdělávání (bez pravidelného kontaktu s vrstevníky a bez vedení od učitelů) jim nevyhovuje a já si nedovedu představit, že bychom cestovali déle než třeba dva roky a vzdělávání bylo celou dobu jen na nás a děti byly bez pravidelného kontaktu se svými vrstevníky.

Výloha restaurace s realistickými modely jídel.

Výloha jiné restaurace.

Automaty jsou v Japonsku všude.

Později odpoledne vyrazíme za odměnu na nákupy oblečení do obchodního centra kousek od našeho bydlení. Týna si vybere krásnou kostkovanou sukni a svetr v námořnickém stylu, Joli zajímavou oversize mikinu. Kuba celou dobu trpělivě čeká až si holky vyberou.

Míříme do obchodního domu.

Obchod se školními uniformami. Týna si koupila mašli kolem krku.

Pak si zase koupíme něco k jídlu a vrátíme se domů.

Další večeře.