Zase u moře

So 30.4. parkoviště těsně před White Water Natural Reserve (Kalifornie) – Oceanside  Harbor Beach Parking Lot 11b

Po ranní klasice přejíždíme asi 200 metrů k White Water Reserve. Kdybychom přijeli včera před 17. hodinou mohli jsme přespat tam – je tam kemp zdarma pod vysokými stromy. Ale s naším autem bychom stejně spali na parkovišti. Takhle jsme měli to malé parkovišťátko jen pro sebe a k tomu parádní výhled do krajiny.

Je vedro. Pod stromy je dobře, ale na sluníčku je vysloveně nepříjemně. Chvíli se v rezervaci kocháme u soustavy tří jezírek, pak si vaříme kávu, píšeme pohledy, holky něco malují. Nakonec dobereme přes kanystry vodu do plného stavu.

Míříme na San Diego, ale i když navigace ukazuje, že je to jen dvě hodinky daleko, trvá nám celý dlouhý den než se dostaneme kus na sever od něj. Vlastně ani nevím proč nám to tak dlouho trvalo, ale vina je částečně v dálnicích se semafory.

Obědváme na vyhlídce na přehradní nádrž s pitnou vodou. Je strašně vedro. Jak se ale postupně blížíme k moři, znatelně (a velmi) příjemně se ochlazuje.

Kolem San Diega je problém s kempováním mimo kempy. Snažíme se zarezervovat místo v nějakém státním, ale je zrovna sobota, všude mají beznadějně plno. Janek ale najde nějaká místa na další dvě noci v South Carlsbad State Beach. Na dnešní večer vybírám místo na parkovišti u pláže v Oceanside, kde se dá legálně strávit noc. Pochopitelně to není zadarmo (40 dolarů), ale nechceme riskovat noční probuzení od policie a pokutu.

Když dorazíme na vybrané parkoviště je už kolem šesté. Máme štěstí a najdeme jedno volné místo, kam se vlezeme a zvládneme přitom otevřít dveře. Atmosféra na parkovišti mi už přijde chvílemi taková mexická, protože dvě ženy tam na sebe křičí kvůli parkovacímu místu.

Posíláme děti kopat díru na pláž, ale zakazujeme jim vlézt do vody. Holky se po půlhodině vracejí, Kuba se za mého dohledu chvilinku koupe a pak už se vrací k autu.

Celý den jsem chtěla kvůli dětem na pláž a teď, když tam jsme, tak radši sedí v autě na přecpaném parkovišti. Aspoň, že tam máme k dispozici zdarma záchody.

Noc je nic moc. Jedno auto přes veškeré prosby odmítá na noc vypnout generátor, takže celou noc slyšíme hluk jedoucího motoru. To že slyšíme hýkání tuleňů, kteří se válí na pontonu v přístavu, nám nevadí.