Vracíme busík

Pá 14.4. Perth (Western Australia)

Když se na to naše australské dobrodružství takhle zpětně dívám, ještě stále bez většího odstupu, říkám si, že tak zlé to vlastně nebylo, viděli jsme toho hodně, ale mohlo to být ve větší pohodě, kdybychom měli větší dům na kolech. V našem vlastním obytném autě bychom si to dokázali užít daleko víc, tím jsem si jistá. Jenže z finančním a časových důvodů jsme si náš obytňáček do Austrálie neposlali a z finančních důvodů jsme si ani nemohli dovolit větší obytné auto pronajmout. Na tak krátkou dobu se ani nevyplatilo si obytné auto kupovat, byly by to zbytečné nervy, tím jsem si jistá. Takže tak. Bylo to fajn, ale bylo toho dost. Jednou na to budeme vzpomínat určitě pozitivněji, teď jsou ty negativní pocity ještě příliš čerstvé, ale časem na ně zapomeneme a zůstanou jen ty dobré.

Celý den probíhá v poklidu. Dopoledne pomalu balíme, po brzkém obědě zajedeme do nákupního centra, koupíme Joli bavlněné legíny a Kubovi tepláky, protože je oba potřebují. Co Kuba nepotřebuje a co mu koupíme jen tak pro radost, je heboučký černý župan.

Pak vysadíme děti zpátky v karavan parku, dojedeme do půjčovny busíků, odevzdáme busík a zpátky jedeme Uberem.

Když se nás mladík z půjčovny Travellers Autobarn ptá, jak jsme si to s busíkem užili, rozpačitě odpovídáme, že moc ne. Je vidět, že ho to zarazí, čekal nadšenou odpověď, že to bylo super a my upřímně prohlašuje, že to jsme si to tolik neužili. Na vysvětlení dodáváme, že nás v autě bylo pět, přičemž naše dvě starší děti jsou vysoké jako on a my oba s Jankem o dvě hlavy vyšší.

Odpoledne skládám puzzle, které si půjčím v prádelně v karavan parku, kde je klasicky knihovnička s odloženými knížkami a pak tohle tisíci-dílkové puzzle s obrázkem domečku. Měla bych balit, ale vůbec se mi do toho nechce. Je to hrozně psychicky náročné a mám na to teď sílu. Naštěstí máme na balení dost času a stačí každý den sbalit pár věcí.

Večer si děti pustí film a já pokračuje ve stavění puzzle. Je to dobrý relax, úplně zapomenu na to napětí z blížícího se odjezdu.