Semifinále MS v Kataru

Út 13.12. u laguny (Argentina)- benzínka kdovíkde (Argentina)

EDIT: Omylem jsem původní příspěvek zveřejnila s fotkami z jiného dne. Nyní jsou tam již správné.

Když Janek večer ven z auta, vyděsil ho nějaký pes, který už předtím vyděsil děti. Ráno je pes pořád u auta. Je hubený a nevypadá zdravě, ale má obojek a opatrně se druží. Děti spekulují, kde se tu asi vzal. Nakonec usoudíme, že ho tu někdo vysadil z auta a odjel. Je nám ho moc líto. Děti mu hází pamlsky, které jsme při podobné účely koupili už před nějakou dobou. Já mu uvařím rýži a přidám dvě vajíčka. Pes to sežere a odpočívá ve stínu našeho domova na kolech.  Pak začnou děti křičet, že pes vleze k nám do auta. Janek se ho snaží vyhnat, ale nejde mu to. Pro psa si totiž přisel pan majitel, starší muž, který v ruce drží kožený opasek proložený na polovic. Vypadá to jako by chtěl psa seřezat, ale naštěstí ho po užije opasek jako vodítko a psa z kabiny našeho auta vytáhne.

Psisko si hoví za autem.

Na všech benzínkách jsou automaty na horkou vodu, aby si ji místní mohli nabrat do termoset a zalévat si s ní maté.

Je nám pejska všem líto, nevypadá to, že se má u majitelů moc dobře. Rozhodně ne tak, jako jorkšírák Babulka u mojí babičky, která má dnes narozeniny. Babičce asi po měsíci volám, abych jí popřála. Zrovna je u ní sousedka. Slibuji si, že jí musím volat častěji. Dřív jsme telefonovala i několikrát týdně, zvykla jsem si volat, když jsem odcházela z práce a klidně jsme povídaly celou cestu vlakem z Řeže na Podbabu. Teď se mi to telefonování tak nedaří.

Argentina je různorodá v tom, že turistická místa mají turistický nádech. Jakmile ale odbočíte mimo hlavní trasy, začne to někdy připomínat ostrov Kuba. Hlavně z hlediska aut, které nejsou žádné staré leštěné veterány, ale prostě jen stará auta, udržovaná v provozu po několik desetiletí.

BTW: celou střední a jižní Ameriku se bavím tím, že místním říkám, že můj syn se jmenuje “Kuba, jako ten ostrov, ale s Fidelem to nemá nic společného” :-)

Dnes zase jen přejíždíme. Od benzínky k benzínce. Dnes odpoledne v 16:00 se bude hrát semifinále mistrovství světa ve fotbale – Argentina proti Chorvatsku. Už od jedné hodiny můžeme na jedné z benzínek sledovat záběry na prázdné hřiště. Celé odpoledne zastavujeme zhruba po hodině na benzínkách a sledujeme místní jak sledují zápas. Na poslední benzínce se na závěr utkání podívají i Kuba s Jankem. My holky zatím v autě natáčíme video o pečení banánového chlebíčku. V jednu chvíli všechny kamiony nastartují a parkoviště se vyprázdní.

Večer sedíme v restauraci na benzínku u piva a dietní koly. Hraje tam hudba, venku mají místní nějakou oslavu a my dáváme příspěvky na blog.

Když se vrátíme do auta, Týna nemůže spát, budí ji hrající hudba.