Žraloci, rejnoci a želvy

Út 5.7. Casa Jessica, Caye Caulker, 0 m.n.m. (Belize) - Old Marine, Belize City, 0 m.n.m. (Belize)

Tento zápis bude také kratší než obvykle.

Joli těžce nese, že druhé dvě děti byly na celodenním výletu na korálový reef. Také by na něj moc chtěla. Jenže my rodiče chceme, co nejdřív odjet z horkého a vlhkého Belize někam, kde se dá dýchat. Potřebujeme se tedy ještě dnes vrátit v nějakou rozumnou dobu do přístavu, kde máme auto. To se s celodenním výletem, který začíná v 10:30 úplně neslučuje. Také se nám nechce znovu platit další spoustu peněz. Nakonec se rozhodneme zkusit jediný celodenní výlet, který začíná v 8:30 a měl by se vracet po jedné hodině odpoledne. Včera na něm byla ještě čtyři volná místa.

Z domu tedy ráno odcházíme jen tři – Janek, Joli a já. Máme štěstí, místa jsou ještě volná, můžeme naskočit na loď. Na výlet vyjíždíme jen my dvě s Joli. Janek v klidu s dětmi uklidí půjčený domek a zbytek dopoledne strávím na pláži u moře, zatímco my dvě budeme šnorchlovat. Zní to jako idylka, ale někteří jedinci to těžce nesou.

Joli si šnorchlování užívá. Nejvíc ji baví potápění se vraku lodi, který porostl korály.

Fotky nemám, ale vkládám sem nějaké Jankovi. Navštívili jsme stejná místa, viděli víceméně to samé – žraloky, želvy, rejnoky a jednoho kapustňáka.

Po příjezdu z výletu, už na nás na mole čeká Janek. Za půl hodiny nám odjíždí trajekt na pevninu. Já jsem po včerejšími dnešním šnorchlování úplně vyřízená, neměla jsem čas se osprchovat, spálila jsem si zadek a do toho Týna velmi těžce nese tu životní nespravedlnost, ke které dnes došlo. Děláme show celé posádce naší lodi i člunu, kterým budeme odjíždět.

Ale nakonec vše dobře dopadne. Cesta člunem na pevninu uběhne rychle, taxikář pro nás také přijede a auto na nás čeká v přístavu, kde přežilo bez úhony. Osprchuji se a pak víc než hodinu jen ležím na palandě, projíždím Instagram a odpočívám. Naberu tím síly na vyprání a usušení dvou praček prádla.

Toť vše. Byl to krásný den, i když náročný fyzicky i psychicky.