Bazén a moře v Cervates

Út 21.3. RAC Cervantes Holiday Park, Cervantes, 2 m.n.n. (Western Australia, Austrálie)

Ranní kontrola pastičky ukáže, že myš je tu stále s námi schovaná ve dvojité podlaze, dvojitých stěnách čili v „systému“, kam na ni nemůžeme a kde je před námi v bezpečí. Když se Janek vrátí z dopoledního nákupu v malém obchodě ve městečku, donese kromě chleba, rajčat a vajíček i dvě klasické pastičky na myši.

Celý den probíhá v poklidu. Odpočíváme od cestování i jeden od druhého, což je potřeba, protože v busíku jsme si blíž než je nám občas milé a ponorková nemoc začíná být vážný problém. Bezpečný prostor kempu je na ni nejlepším lékem, který jsme se rozhodli užívat každý třetí den.

Včera odpoledne jsem s Kubovou pomocí upekla náš oblíbený narozeninový dort – Red velvet cake, který je dobrý i bez náplně a do těsta není potřeba šlehat bílky do sněhu. Poslední kousek dortu si dal Janek ke snídani a tak dnes s Joli pečeme ještě jeden. Podařilo se mi koupit kysané podmáslí, které je do receptu potřeba a tak ho chci využít všechno. Testuji různá množství těsta, aby to vycházelo tak akorát do silikonové vložky do horkovzdušné trouby Omnia Oven. Už jsem zkoušela dvě varianty, ale ani jedna nebyla ideální – poprvé bylo těsta až moc, podruhé zase zbytečně málo. Dnes umícháme těsta tak akorát a já si recept přepisuji do malého sešitku s osvědčenými recepty.

Odpoledne vyrazíme na krátkou procházku po pláži. Janek telefonuje kolegovi z práce, my s Týnou si povídáme, Kubu a Joli jsme nechali v kempu samotné (s zákazem vstupu do bazénu).

Večer nastražíme nové pastičky.