První adventní neděle

Ne 27.11. benzínka YPF, El Calafate, 258 m.n.m. (Argentina) – vedle mostu před hranicí s Chile, 352 m.n.m. (Argentina)                                                                                    

Joli je ráno zle, v noci spala v kabině. Ráno jde za námi do budky, ale místo, aby si lehla k nám do postele, lehne si na zem před postel.

Už si to ráno moc nepamatuji. Večer jsem pekla adventní věnec z vánočkového těsta, abychom měli aspoň něco vánočního. Čtyři koupené svíčky dáme do jedné misky a to nám stačí. Věnec posnídáme s nutelou a marmeládou, ale Joli, který by si jinak dala, ani neochutná. Naměří si horečku a celý den je leží. Na chvíli pomůže ibuprofen, to si sedne a učí se.

Měli jsme v plánu přejet do Chile, ale Joli nemocná a není to možné. Přejedeme tedy k jezeru Argentina, které je hned u města. Dopoledne jsme na parkovišti sami, ale odpoledne přijede spousta místních a parkoviště se zcela zaplní. Týna se prochází. Kuba si chodí hrát do malých písečných dun. Když se po obědě vrátí, má taky horečku. Lehne si za Joli. Já si lehnu k nim, jen mi leží na ramenou, když je jim líp čteme si na wikipedii o pumách. Všechny nás to moc baví.

Janek s Týnou se jde projít po chodníku kus od jezera, ale nejdou do Reserva Municipal Laguna Nimez –odradí je ceny -  200 místní, 600 argentinci, 2000 cizinci. Místo krásné s plameňáky, ale ne za ty peníze. Večer se jedu projít i já, abych se trochu protáhla.

Na noc se vracíme zpátky na benzínku se spoustou ostatních overlanderů všech možných velikostí a tvarů.