Playa Tecolote

Čt 19.5. Playa Tecolote, severně od La Paz  (Baja California, Mexiko)

V noci už zase foukala. Stejně strašně hrozně moc jako předchozí noc, ale už jsme si asi zvykli, že nám to tolik nevadilo a spali jsme lépe. Ráno se naštěstí vítr opět utišil..

Joli vysvětluje kanadským dětem nějakou hru.

Celý den se flákáme na pláži. Neděláme nic speciálního. České i kanadské děti si pěkně společně hrají. Janek vymění jistič, takže už konečně zase dobíjíme baterii ze solárů.

JIstiče, jističe, jističe.

Prodavač čerstvě oloupaného a nakrájeného manga a kokosu. Mňam. Tomu (mangu) jsem prostě nemohla odolat.

Restaurace na pláži.

Pouštění draka.

Janek vezme Kubu, který je nešťastný, že ještě neviděl ježíka, a jdou až na vzdálenější konec pláže, kde teprve vlezou do vody a šnorchlují. Podaří se jim několik zahlídnout a jednoho pěkně vyfotit.

Spatření ježíka hlásila jako první v den příjezdu na tuhle pláž naše Joli. Hrozně ji tehdy vyděsil. Přiběhla z moře celá vyklepaná, že už tam nikdy nevleze. Toho samého dne jej zahlédla i Týna, následující dny i my ostatní.

Ježík. Představovala jsem si ho velkého jako třeba fotbalový míč, ale byl mnohem menší a o to roztomilejší.

Po obědě se jdu s dětmi projít až na ten konec pláže, kde jsou bary a restaurace. Je to docela dlouhá procházka, kterou si večer při západu slunce zopakujeme s Jankem.

Kuba a jeho hrad.

Joli a Damián.

Odpoledne proběhne pouštění draků. Náš drak nelétá, málo na něj fouká. K večeru se zase rozfouká natolik, že na draka fouká až moc.

Pouštění draka nebylo úplně úspěšné.

Večerní procházka po pláži- Romantika největší.