Pinnacles

Ne 24.4. Bryant Canyon Road, Soledad (Kalifornie) – NP Pinnacles – Fern Canyon Rd., Carmel Highlands (Kalifornie)

Ráno klasika včetně běhání. pak přejíždíme do jednoho z menších národních parků. Už ty silnice, které tam vedou, jsou takové užší. Vedou vinicemi.

Jako vždy začínáme v návštěvnickém centu. Týna si kupuje ponožky. Chtěla si je koupit už dávno, ale nikde neměli s dostatečným podílem bavlny.

Odznáček pro mladého rangera.

Poté parkujeme kousek dál, kde už vlastně silnice končí. Vede odtamtud několik treků. Vybíráme si jeden takový lehčí, čtyřkilometrový. Nemáme od něj žádné očekávání kromě krátké procházky v krásném prostředí.

Za začátku to vypadá dost nudně. Kráčíme po víceméně rovném cestičce, která vede nezajímavým terénem. Pak se cesta rozdvojuje. Odbočujeme doprava. Po krátké době se dostaneme mezi vysoké oblé skály vulkanického původu. To ještě nic není. Ve skalách jsme už byli mockrát. Pak vede cesta úzkým kaňonem mezi dvěma skalami a co je zajímavé, místy je cesta částečně přehrazena obřími balvany. Některé podcházíme vzpřímeně, jiné musíme podlézat po čtyřech. Tam, kde by to mělo končit, je vchod do jeskyně, suťového původu. Je tam trochu fronta, musíme čekat, až z jeskyně vylezou (doslova) protijdoucí, ale pak už můžeme vstoupit dovnitř. Svítíme si baterkami na mobilech. Je silný nečekaný zážitek.

Když vyjdeme z jeskyně, cesta uhne do kopce. Po nějaké době zase klesá, vracíme se zpět na rozcestí a z něj už je to jen kousek na parkoviště.

Odpolední kafe.

Malý hádek na pánských záchodech,

Na parkovišti svačíme a odpočíváme. Pak nasedáme do auta a jedeme zpět k moři. Jankův tatínek a IT tady na blogu nám doporučovali město Monterey, tak míříme k němu. Večeříme na pláži (čočku).  

Na noc jedeme na jednu malou lesní cestu, kde je malé místo strávení jedné noci.

Vinice cestou zpět k oceánu.

Na večeři parkujeme u pláže.

Kuba moře miluje.

Budka pobřežní hlídky.