Převoz auta do přístavu

Po týdenní odmlce se opět hlásíme. Máme za sebou první významný krok naší cesty - odvoz obytného auta do přístavu v Bruggách a jeho předání přepravní společnosti. Pokud vše půjde podle plánu, tak v neděli 16.1. z přístavu vypluje obří loď, která v útrobách poveze naše auto. Do New Yorku by měla dorazit 27. 1. , zatímco my přiletíme o pár dní později.

Celou sobotu strávili nakládáním auta. Vzhledem k podmínkám přepravní společnosti i obavám z vykradení, jsme naložili auto jen tím nejnutnějším a nejobjemnějším jako jsou peřiny, vybavení kuchyně, nářadí, dvě jízdní kola a bodyboardy. Ostatní věcí poletí s námi letadlem.

Cesta do Belgie byla kvůli špatnému počasí poměrně náročná. Dálnice v Německu rozkopané jako D1 v létě.

V neděli ráno muž nasedl do připraveného auta a vyrazil směrem na severozápad. Jeho tatínek vyjel ve stejnou dobu z Brna osobákem. Po čase se setkali, večer zaparkovali v Belgii v průmyslové oblasti, kde přespali na palandách v obytňáku.

Potvrzení za 75 Euro.

Ráno bylo nutné nejprve zajet k plynařům pro razítko, že nádrž s plynem, kterou v autě máme, je prázdná. Sedmdesát pět euro jen to hvízdne. Kontrola tak trochu českým stylem: “Pane, já Vám věřím, že tam nic nemáte”.

Krajina v Belgii byla tak plochá, že ani moře v dálce nebylo vidět,

Od plynařů přejeli chlapy do přístavu, kde auto i s klíčky předali přepravní společnosti. Této fáze jsme se hodně obávali a několik nocí kvůli ní špatně spali, Ve výsledku zaměstnanec do auta jen letmo nakoukl skrz dveře, ani schůdky nechtěl vytahovat, aby auto důkladněji prošel.

Auto zaparkované v přístavu.

Obří loď. Třeba je to ta “naše”.

Cesta zpět proběhla díky dobrému počasí rychle a bez komplikací. Nebýt toho, že Janek v obytném zapomněl GPS lokátor a museli se pro něj 90 km do přístavu vracet, tak by byli chlapi v Praze včas na pozdní večeři.

Článek s detailnějšími informacemi o lodní přepravě teprve chystáme.