Inglewood

St 28.12. hotel Sonder Lün, Inglewood, Los Angeles, 35 m.n.m. (Californie, USA)

Když po probuzení kouknu z okna, je tam mlha a lehce prší. Jsem ráda, že jsme na výlet do Hollywoodu vyrazili už včera a že dnešek můžeme klidně celý strávit na hotelu a využít možností, které nabízí. Hned po snídani se jdu protáhnout do tělocvičny. Až na jednu ženu na běžícím pásu, jsem tam celou hodinu sama.

Skoro celou dobu naší cesty se snažím denně cvičit. Někdy to jde, někdy ne. Někdy je venku moc vedro, jindy moc chladno, u vody zase moc komárů, na benzínkách moc nepořádku, to se pak nedokážu přinutit (Týna se přinutí vždy, ale Týna je zvláštní případ). Nic z toho tady v LA nehrozí, vnitřní teploty jsou tak akorát, komáři tu nejsou a je tu čisto. Z počátku jsem cvičila na pokoji, až dnes jsem se odhodlala zajít do tělocvičny, kde je daleko víc místa a taky jsem dál od mateřských, manželských a jiných povinností, takže se mi lépe soustředí jen na pohyb.

KIA Forum, dříve The Forum, konstrukčně unikátní stavba z roku 1967. Dříve domov basketbalových Los Angeles Lakers a hokejových Los Angeles Kings. Zrovna tam nebyla žádná akce, tak jsme se bohužel blíže nedostali.

Začít den s cvičením byl skvělý nápad, jsem plná energie. Doháníme nějaké resty, děti dělají školu, já bojuju s Kubou a výtvarkou. Janek píše nějaké maily do Austrálie, půjčuje si s holkami notebooky. Po obědě typu co dům dal vezme děti do bazénu a já se taky dostanu k počítači během dne, což je velká vzácnost. Obvykle si totiž Týna jeden dost nesmlouvavě zabere jen pro sebe, o druhý se dělí Joli a Janek, popřípadě si ho vezmu já, abych se učila s Kubou.

Zatímco holky se učí samy a rády, Kuba se učí jen se mnou a to pod pohrůžkou zabavení mobilu na celý týden. Kňučí, vzteká se, šaškuje. I nejlehčí úkol mu někdy trvá nekonečně dlouho, protože nejdřív kňourá, pak se zlobí, pak si ho udobřuju a když dojde na školu, začne se různě předvádět, co otázka, to nějaká hláška či grimasa. Pro mne učitelku je to opravdu náročné.

Později odpoledne vyrazíme ve třech na procházku. Chceme se podívat na slavné Kia Forum, kde se odehrávají basketbalové zápasy. Bylo postaveno v roce 1967. Nám se víc líbí nová stavba „SoFi Stadium“, která vypadá, že se ještě staví, protože uvnitř je vidět něco jako lešení, ačkoliv podle Wikipedie byla dostavena v roce 2020, ale možná jen opravují nebo čistí střechu. V tomto stadionu se hraje americký fotbal.

Nakoupíme v našem oblíbeném mexicko-americkém supermarketu El Super. Janek neodolá ceviche, já koupím na radu čtyřnásobné matky, která nás včera zachránila, grilované kuře. Mám na něj sama chuť a je mi jasné, že Kuba se bude oblizovat až za ušima. A opravdu se oblizuje, zatímco Joli sní docela slušnou porci, ale tvrdí, že jí to vůbec, ale jako vůbec nechutnalo. Týna si dá radši rovnou něco jiného.

Letiště je asi 7 km od nás, nicméně jsme přímo v přistávacím koridoru, tj. o pozorování letadel v několikaminutových intervalech tu není nouze.

Grilované kuře, večere pro celou rodinu za deset dolarů.

Večer si ještě s dětmi krátce zacvičím v tělocvičně a pak je uložím ke spánku. Janek mezitím vytváří krásný dlouhý reel, který se mu špatně nahraje na Instagram a tak ho musí zase celý smazat. Je to k vzteku. Já doháním blog. Napíšu tři dny do wordu a jsem za to na sebe hrdá.