Dlouhá procházka bušem

Čt 2.3. Kimba Free camping Area, Kimba, 269 m.n.m. (South Australia, Austrálie) – Tcharkuldu Rock, Minnipa, 194 m.n.m.  (South Australia, Austrálie)

Víte, kam se v kempech a jiných zařízeních vyvěšují ty nejdůležitější informace? Na vnitřní stranu dveří od záchodové kabinky. Kromě praktických rad týkajících chování na toaletě – jak tam sedět, co kam házet a co udělat po ukončení činnosti, tam bývají upozornění na různá nebezpečí (v národních parcích USA často varovali před pumami či medvědy). Na toaletách v Kimbě je vyvěšený natištěný lístek s deseti body, které zde prostě musíte udělat. Upřímně řečeno, není to žádné terno – murál na silu jsme viděli už včera a přišel nám lehce kýčovitý, velké věci (jako Big Banana) nás moc neberou, ale zaujme nás šestikilometrový trek přirozeným australským lesíkem. Vzdálenost tak akorát pro nás.

Vyrazíme tedy na cestu a kocháme se přírodou kolem. Roste tu nehustý lesík s nízkými řídkými stromy, keříky a travinami, rezavou půdou posypanou suchými šedivými lístky eukalyptů. Australské barvy a jejich kombinace mají své kouzlo - rezavá, šedivá, stříbřitě zelená a také mechově zelená barva. Barvy přírody se přenášejí i do barev staveb, konstrukcí a umění ve venkovním prostoru - oblíbený je rezavý plech, ploty a menší budovy jsou často natřené eukalyptově zelenou barcou, která zapadá do okolní přírody.

Edward John Eyre se svým aboriginským průvodcem. Jeden z velkých objevitelů centrální Austrálie.

Po návratu připravíme oběd – na pánvi pohoním naložené kuřecí maso a sýr haloumi, nakrájíme rajčata, natrháme ledový salát a tím vším si obložíme včera koupený pšeničný chléb. Nádobí umyjí děti s Jankem, já si jdu lehnout do stínu na dětské hřiště.

Pak se vydáme dál na západ, jen si v Kimbě ještě si vyfotíme Big Galah (Velkého Galaha). Později odpoledne, těsně před začátkem on-line hodin zastavíme pod skalami Tcharkuldu Rock za osadou Minnipa. Ve stínu řídkých stromů parkuje kromě nás jen jedno další cestovatelské auto. Zabereme si pro sebe piknikový stůl. K večeři máme těstoviny se skleněnou omáčkou.

K tábořišti vedla doslova prašná cesta.

Joli chytá signál na skále.