Okolo Perthu

Ne 19.3. odpočívadlo John Tognela rest area, 33 m.n.m. (Western Australia, Austrálie) – Cervantes  Oval Overflow, Cervantes  20 m.n.m. (Western Australia, Austrálie)

Míříme stále na sever, kde máme v plánu užít si několika mořských zajímavostí. Dnes skoro celý den objíždíme hlavní město australského státu Západní Austrálie Perth. Tady budeme za tři týdny vracet busík a o pár dní později odsud budeme odlétat zpět do Evropy.

Odpočívadlo u dálnice, kde jsme strávili noc.

Siluety mrakodrapů v Perthu, hlavním městě Západní Austrálie.

Krajina se během jednoho dne výrazně promění – místo krásných vysokých stromů se zeleným džungli podobným podrostem se ocitáme ve vyprahlé krajině s nízkými stálozelenými keři. Až v tuto chvíli mi dojde, že podobná krajina nás bude obklopovat následující tři týdny a trochu mne to vyděsí. Mezi vysokými stromy na jihu se mi moc líbilo. Tady je sucho, vedro a žádný pořádný stín. Slibujeme si s Jankem, že budeme více než jindy vyhledávat pohodlí karavan parků, abychom si následující tři týdny navzdory tomu vedru užili, co nejvíc v pohodě.

Suchá krajina severně od Perthu.

Už brzy odpoledne zamíříme do městečka Cervantes, kde zaparkujeme na „overflow“ tábořišti, což je travnatý plácek u oválu, kde jsou k dispozici toalety a sprchy. Za noc na tomto plácku se platí 25 dolarů a místo se otevírá jen o víkendech, státních svátcích a o prázdninách, kdy místní karavan parky přetékají ve švech a nemohou přijmout další hosty. Je to docela obvyklý systém v turistických místech. Třeba v Esperance bylo také takové parkoviště, ale bez sprch a pitné vody, za to za 65 dolarů pro naši pětičlennou rodinu.

Overflow campground v Cervantes.

Hřiště na overflow campground v Cerventes.

Detail podlahy na toaletách.

Psaní cestovního deníku s Kubou není jen o psaní.

Chystám se péct.