Medová marináda s tymiánem
Sladká a přitom lehce pálivá marináda, ve které se chuť a vůně tymiánu dokonale snoubí se sladkostí medu. Marináda se skvěle hodí na kuřecí a krůtí prsa, případně vepřové maso.
množství: 4 porce
časová náročnost: 30 minut
Suroviny
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžičky tymiánu
1 lžička jemně mletého pepře
3 stroužky česneku
štáva z poloviny citronu
1 lžička soli
Postup
Česnek utřeme. Všechny ingredience smícháme v malé misce. Maso nakrájíme na plátky, ty rovnoměrně potřeme marinádou, naskládáme do misky, zakryjeme a uložíme do lednice. Naložené maso vydrží až 48 hodin.
Tip: S kořením se můžeme trochu pohrát. Jemně mletého pepře lze přidat méně nebo více. Záleží na tom, jestli budeme jídlo servírovat malým dětem nebo dospělým. Tymián je možné doplnit nebo dokonce nahradit oregánem. Také lze přidat směs provensálských bylinek. Marináda tak bude pokaždé chutnat trochu jinak, přitom zajímavá sladce pálivá chuť bude zachována.