Medová marináda s tymiánem

Sladká a přitom lehce pálivá marináda, ve které se chuť a vůně tymiánu dokonale snoubí se sladkostí medu. Marináda se skvěle hodí na kuřecí a krůtí prsa, případně vepřové maso.

množství: 4 porce

časová náročnost: 30 minut

Suroviny

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce medu

2 lžičky tymiánu

1 lžička jemně mletého pepře

3 stroužky česneku

štáva z poloviny citronu

1 lžička soli

 

Postup

Česnek utřeme. Všechny ingredience smícháme v malé misce. Maso nakrájíme na plátky, ty rovnoměrně potřeme marinádou, naskládáme do misky, zakryjeme a uložíme do lednice. Naložené maso vydrží až 48 hodin.

Tip: S kořením se můžeme trochu pohrát. Jemně mletého pepře lze přidat méně nebo více. Záleží na tom, jestli budeme jídlo servírovat malým dětem nebo dospělým. Tymián je možné doplnit nebo dokonce nahradit oregánem. Také lze přidat směs provensálských bylinek. Marináda tak bude pokaždé chutnat trochu jinak, přitom zajímavá sladce pálivá chuť bude zachována.

TISK RECEPTU