Zařizovací den v CDMX

Pá 3.6.  hotel Senador, Ciudad de Mexico, 2236 m.n.m. (Ciudad de Mexico, Mexiko)

Den, který mi moc nesedl. Asi je to tím, že nerada něco vyřizuji a tento den jsme jen vyřizovali a vyřizovali a vše bylo na dlouho. Ráno jsme zašli do prádelny pro vyprané, usušené a složené prádlo.

Ach ty dráty. Takový hezký dům, ale přes dráty jen skoro nebylo vidět.

Poté jsme se pěšky vydali do centra - nejdřív jsme DHL poslali patnáctikilový balíček s knihami, popsanými cestovními deníky a jinými věcmi, které už nepotřebujeme. Stálo to 5000 pesos, ale balíček už v Brně.

Poté jsme na obřím trhu Centro de Artesanias La Ciudadela hledali panenky quitapenas, protože holky ty svoje už ztratily. Takhle jsme koupili každé balení desíti až dvanácti panenek za 45 pesos. Předtím jsme za stejnou cenu koupili panenku jen jednu jedinou zato však s návodem na použití :-)

Poté jsme si konečně odpočinuli v maličké kavárně.

Na hlavní třídě se nám v knihkpectví podařilou koupit na polovinu ceny zlevněného průvodce Rough Guide po Jižní Americe (South America on Budget aneb Jižní Amerika pro socky, jak my říkáme) a před knihkupectvím ve stánku měli mapu Mexika, kterou sháníme už od začátku května. Je to zvláštní, ale mám pocit, že Mexičani na knihy moc nejsou.

Máme všichni hlad, ale nedokážeme se shodnout na tom, co vlastně chceme jíst. Což vede ke špatné náladě. janek si koupí jakési malé tacos na ulici, které mu ale nechutnají. Pak nás zavede do obří pekárny, kde si něco dáme a ještě nakoupíme na následující den.

Z posledních sil dojdeme na hotel. Večer vyrazíme na večeři jen za roh od hotelu. Po celodenním zařizovacím maratonu v tomhle živém městě mi večeře v restauraci s úslužným číšníkem, sklenkou bílého vína a živou hudbou spraví konečně náladu.